Kompenzace Za Znamení Zvěrokruhu
Nastavitelnost C Celebrity

Zjistěte Kompatibilitu Znamení Zodiac

Článek

20 černobílých údajů o tučňácích

top-leaderboard-limit '>

Kdo je oblíbeným členem rodiny tučňáka? Teto Arctica!

My děti! Ale sedm ze 17 druhů tučňáků se nachází na nejjižnějším kontinentu. Zde je dalších 20 zábavných faktů o těchto rozkošných smokingových ptácích.

zajímavá fakta o Johann Sebastian Bach

1. Všech 17 druhů tučňáků se vyskytuje výhradně na jižní polokouli.

iStock / axily

dva. Císařští tučňáci jsou nejvyšší druhy, které jsou vysoké téměř 4 stopy. Nejmenší je malý modrý tučňák, který má jen asi 16 palců.

iStock / Fabiano_Teixeira

3. Nejrychlejším druhem je tučňák oslí (Gentoo Penguin), který může dosáhnout rychlosti plavání až 22 mph.

iStock / chameleonseye

Čtyři. Úžasné zbarvení tučňáka je věcí maskování; shora jeho černá záda splyne s temnými hlubinami oceánu. Zezadu je jeho bílé břicho skryto proti světlému povrchu.

iStock / POUŽITÍ

5. Fosílie uvádějí nejbližšího příbuzného tučňáka asi před 60 miliony let, což znamená, že předchůdce ptáků, které dnes vidíme, přežilo masové vyhynutí dinosaurů.

iStock / vladsilver

6. Tučňáci při lovu ryb pohltí hodně mořské vody, ale speciální žláza za jejich očima - nadočnicová žláza - odfiltruje slanou vodu z jejich krevního oběhu. Tučňáci to vylučují zobáky nebo kýcháním.

iStock / Musat

7. Na rozdíl od většiny ptáků - kteří ztrácejí a nahrazují několik peří najednou - tučňáci se rozplývají najednou a tráví dva nebo tři týdny na pevnině, když procházejí takzvanou katastrofou.

iStock / ChristianWilkinson

8. Všichni až na dva druhy tučňáků se množí ve velkých koloniích až jednoho tisíce ptáků.

iStock / DurkTalsma

9. Liší se to podle druhů, ale mnoho tučňáků se bude po sezóně pářit se stejným členem opačného pohlaví.

iStock / Legacy-Images

10. Podobně většina druhů je také věrná svému přesnému hnízdišti, často se vrací do stejné hnízdiště, ve kterém se narodili.

iStock / JeremyRichards

jedenáct. Některé druhy vytvářejí hnízda pro své vejce z oblázků a volného peří. Císařští tučňáci jsou výjimkou: Inkubují jedno vejce každé období rozmnožování na nohou. Pod volným záhybem kůže je oblast bez peří s koncentrací krevních cév, která udržuje vejce v teple.

iStock / Buenaventuramariano

12. U některých druhů je to samčí tučňák, který inkubuje vajíčka, zatímco samice nechávají lovit několik týdnů najednou. Z tohoto důvodu jsou nejvhodnější obtloustlí muži - s dostatečným ukládáním tuku, aby přežili týdny bez jídla -.

iStock / vladsilver

13. Rodiče tučňáků - samci i samice - se o svá mláďata starají několik měsíců, dokud nejsou mláďata dostatečně silná, aby sama mohla lovit potravu.

proč byly přerušeny horké gepardy asteroidů

iStock / golnyk

14. Pokud ženě císaře Penguina zemře dítě, často „unese“ nesouvisející kuřátko.

iStock / AntAntarctic

patnáct. Navzdory nedostatku viditelných uší mají tučňáci vynikající sluch a spoléhají na odlišné volání, aby identifikovali své kamarády, když se vracejí do přeplněných hnízdišť.

iStock / Goddard_Photography

16. První zveřejněná zpráva o tučňácích pochází od Antonia Pigafetty, který byl na palubě prvního oboplutí planety Ferdinanda Magellana v roce 1520. Zvířata zahlédli poblíž pravděpodobně argentinského Punta Tombo. (Nazval je „divnými husami.“)

iStock / inkwell

17. Dřívější anonymní záznam v deníku z plavby Vasco da Gama z roku 1497 kolem mysu Dobré naděje zmiňuje nelétavé ptáky velké jako kachny.

iStock / ziggy_mars

18. Protože nejsou divokí tučňáci zvyklí na nebezpečí zvířat na pevné zemi, nevykazují žádný zvláštní strach z lidských turistů.

iStock / Bkamprath

19. Na rozdíl od většiny mořských savců - kteří se spoléhají na velrybí tuk, aby zůstali v teple - tučňáci přežijí, protože jejich peří zachycuje vrstvu teplého vzduchu vedle kůže, která slouží jako izolace, zvláště když začínají generovat svalové teplo plaváním.

iStock / Musat

dvacet. V 16. století slovotučňákve skutečnosti odkazoval na skvělé auks (vědecký název:Pinguinus impennis), dnes již vyhynulý druh, který obýval moře kolem východní Kanady. Když cestovatelé cestovali na jižní polokouli, uviděli černé a bílé ptáky, které připomínaly auks, a nazývali je tučňáky.

Tento příběh byl poprvé publikován v roce 2017.